Tájékoztató!

Kevesen tudják, hogy a videokazetta néhány év alatt jelentős minőségi romláson megy keresztül, egy évtized alatt pedig akár az élvezhetetlenségig is romolhat a képe, így archiválásra nem alkalmas. Pedig azért készül a családi videofelvétel, hogy örök emlék legyen.

A rohamosan terjedő DVD (Digital Versatile Disc, azaz digitális többcélú lemez) ugyanakkor akár 40 évig is változatlan minőséget nyújt, méghozzá a lejátszások számától függetlenül, hiszen - ellenben a videokazettákkal - a lejátszó fej nem kerül érintkezésbe a lemezzel.

Az írható DVD lemezek megjelenésével és elterjedésével lehetőség nyílt arra, hogy a saját felvételeket egyedileg is DVD-re lehessen írni, ezért indítottuk el a DirektDVD szolgáltatást, melynek keretében családi videofelvételeket írunk át DVD és CD lemezre.

A jelenleg feldolgozható formátumok: PAL rendszerű VHS, VHS-C, S-VHS, S-VHS-C, Video8, Hi8, Digital 8, miniDV (mindegyikből SP és LP). Egy DVD lemezen - a jó minőség érdekében - 90 perc anyag fér el. A kidolgozásra leadott anyagok egymás után, külön szerkesztés nélkül kerülnek a lemezre, ugyanakkor a DirektDVD egyszintű menürendszert tartalmaz a fejezetcímek vizuális megjelenítésével egybekötve.
A DVD lemezeket a széles körben elterjedt "-R" formátumban írjuk meg; leadás előtt kérjük, tájékozódjon készülékét illetően, és jelezze, ha a készülék a "+R" formátumot igényli. Kérjük, amennyiben egy lemezre több kazetta anyagát szeretné másoltatni (pl. VHS-C esetében), a leadott kazettákat lássa el sorszámmal.

Figyelem!
A régebbi, főleg 1998 előtt gyártott DVD készülékek nem biztos, hogy lejátsszák az írott lemezeket, ezért megrendelés előtt mindig tájékozódjon!
A lemezek lejátszása megegyezik a műsoros DVD lemezekével.

 

Kérjük, hogy a sérülések elkerülése végett körültekintően bánjon vele: a DVD érzékeny a karcolásra, a sugárzó hőre, a hajlításra, ezért nem célszerű olyan helyen tárolni, ahol túlzott hőhatás érheti (pl. fűtőtest közelében, televízió tetején, olyan helyen, amit napsütés érhet); illetve kerülni kell az érintkezést a lemez alsó oldalával.

FOOTWEAR